7 Ağustos 2010 Cumartesi

Ihanetin içinden sıyrılmak !


Kaleci: Marchetti (Cagliari), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna)

Defans: Antonini (Milan), Astori (Cagliari), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Chiellini (Juventus), Lucchini (Sampdoria), Molinaro (Stoccarda), Motta (Juventus)

Orta saha: De Rossi (Roma), Lazzari (Cagliari), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria), Pepe (Juventus)

Forvet: Amauri (Juventus), Balotelli (Inter), Borriello (Milan), Cassano (Sampdoria), Quagliarella (Napoli), Rossi (Villarreal)



10 Agustos Fildişi Sahili maçı kadrosu.Bu kadro hakkında yazılacak çok şey var.Başlayalım ; 


Italya Milli Takımı'nın başarılı olması için ne gerekir ? Büyük takımların büyük oyuncularla milli takımı desteklemesi gerekir.Tıpkı Ispanya-Barcelona örneğinde olduğu gibi.Bu aklıma gelen ilk örnek bunun dışında Bayern-Almanya gibi sağlam bir örnek var.Zaten dikkat edin son 4 yılın en iyi iki takımı Almanya ve İspanya oldu.EURO 2008 ve 2010 Afrika en büyük kantı.


Takım halinde oynama olayı gerçekten çok önemli mesela Arjantine bakıyorsun yada Brezilyaya adamlar hazırlık maçlarında bir arada oluyor.Adamlar ne yapsın ? Maicon bütün gün oturup Alves'in kasetlerini izleyecek değil ya.Bakıyorsun Xavi Iniestayı biliyor Pique Puyolu biliyor.Takımdan öte aile olmuşlar resmen.Yakında bu adamlar Villayıda bilecek o zaman İspanya durduralamaz olacak.En azından 2 yıllık.Sonra kabuk degiştirecekler ve başkaları gelecek.Neyse bu iyi bir örnek İspanya'yı yazacagız zaten.


Italya'nın son 5-6 yıldaki en iyi 3 takımını say abi desek birine adam başlar 1-Inter;


Inter dimi hepiniz mutlaka aynı şeyi söylediniz Inter Italya'nın son 5 yıldaki en büyük kulübüdür.Peki nerde Italya ? Kaç tane Italyan var bu kadroda ? Balotelli yi saymıyorum bile.Materazzi var oda arada oynuyor.Italya'nın en büyük kulubü Inter milli takımı adeta boşvermiş ve babaya verilen bir söz için bir kupa için adeta ihanet etmiştir ITALYAYA ! Bence bunun adı ihanet başka bir adı falanda yok.Ordan Brezilyalı burdan Arjantinli topla takımı kur sonra ben Italya'nın en büyük takımıyım diye geçin.Yok kardeşim sen sadece 2010 yılında 3 kupa almış ve lisansı Serie A'ya kayıtlı bir kulüpsün.Birde kalkıp tehdit ediyorsun ben bu takımı ligden çekerim bana şampiyonluğu ver diye.Ulan senin gitmen için bütün takımlar oy vermesse adım Eren degil.Tuzakla falan işi götürüyorsun olsun 2 seneye seninde balonun sönecek yakındır.


2-Milan diyecek ; 


35 yaşındaki adamla Milli Takım nasıl kalkınsın ? Gattuso-Pirlo dönemi bitti.AC Milan adeta Berlusconi'nin seçim oyuncağı olmuştur.Rahatladığı zaman atar oyuncağını bir köşeye verir lig 16.sının teknik direktörüne takımı birde robot gibi ayarlanmış Galliani vardır arada Ronaldinho-Pirlo-Pato falan bişeyler yapar takım kurtulur.Kaka diye bir adam vardır takımı sırtlar onu satarsın 60-70 milyon euroya adam tarihin en pahalı 2. transferi olur ama sen hala 2-3 tane adama bağlı olan bir kulüp olursun.Buda Berlusconi'nin AC MİLAN TARAFTARLARINA VE BU KULUBÜN GEÇMİŞİNE İHANETİDİR ! Yepes diye bir adam alıyor AC Milan 35 yaşında bedavaya gelen bir adam ben soruyorum AC Milan 1 yıllık planların takımımı oldu ? Ronaldinho gidiyor takımı bu sezon ayakta tutan 2-3 adamdan biri.Pato gidecek oda keza öyle.O zaman seneye bu Milan,Lazio durumuna düşecek.O zaman 3-4 göz boyama transfer yapılır Milan zar zor 1-2 şampiyonluk alır Berlusconi seçim işini halleder.Insomnia'da bir laf vardı ''Tarih hep en son yaptığın şeyi hatırlar.''


3-Juventus der 2006'dan öncesinin hatrına;
Aslında Juventus için büyük bir ihanet söz konusu değil.Milli takımı en çok besleyen kulüp Juventus oldu bu dönemdemde.2006 yılında Almanya'da İspanya-Barcelona örneği Juventus-Italya olmuştu.Ama 2006 yılındaki sözde skandal ( kimse bütün Juveliler diyor ayağı yapmasın ) milli takımıda etkiledi.Milli takımı iplemeyen kulüplerin çıkardığı bu skandal baba sözü için bütün Italya'yı batırdı.Interden bahsettiğimi biliyorsunuz.Yinede en çok oyuncu gönderen kulüp Juventus oldu.O yüzden fazla söyleyecek birşeyim yok.


Italya derhal bu ihanetten kurtulmalı gerekirse Milan'ın düşmesi göze alınarak Sampdoria,Palermo,Napoli gibi değerlerden iyi faydalanılmalıdır.Artık büyük kavram cidden yok oldu.Bunu iyice anlamak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder