31 Temmuz 2010 Cumartesi

Inceleme : Prandelli'nin İtalyası

La Gazzetta dello Sport Prandelli'nin kafasındaki 30 kişilik kadroyu yazmış.Prandelli yeni yüzlere şans vereceğim demiş.Kastettiği isimler ; Cassano,Balotelli,Motta ve Ledesma.

Kalede Buffonun sakatlığı sürdüğü sürece görev vereceği isimler belli.Storari,Viviano,Sirigu,Mirante ve Marchetti gibi isimlere görev verecek.Prandelli'nin elinde 6 tane isim var ve sadece Buffonun yeri garanti.Bence üç kişilik kaleci kontenjanı Buffon,Storari,Marchetti şeklinde olur.Tabiki henüz erken konuşmak için.

Defansın sorunları var.Slovakya maçında yenilen 3. gol en büyük örneğidir.Defansı ile öne çıkan Italya'nın bu hallere düşmesi Prandelliyi büyük bir revizyona götürecektir.Defans 4lü olacaksa Maggio-Bonucci-Chiellini-Antonini(Zaccardo) şeklinde olabilir.Defansın en büyük eksikliği ciddiyet ve disiplinsizliktir bana göre.Eğer Prandelli defanstaki dört oyuncuya takım olmayı gösterirse defans sorunu halledilmiş olur.Bonucci-Chiellini tandeminin çok başarılı olacağı kanaatindeyim.

Ortasaha ve forveti ayrı ayrı değerlendirmek anlamsız olur çünkü bu bölgedeki oyuncular tamemen birbirlerine bağlı oyuncular.Bu bölgede Prandelli ofansif mi yoksa defansif mi oynayacağına karar vermeli.Biz iki yöndende değerlendirelim.

Eğer defansif oynarsa ; 4-3-1-2 oynayacağını varsayalım.bu durumda 1 defansif ortasaha 2 tane zaman zaman ileri çıkıp ataklara destek veren kanat gerekir.Yani sistem gerektiğinde 4-1-2-1-2 ye dönecektir.Tek defansif ortasaha olarak De Rossi ismini seçecektir.Sağ kanada bu Dünya Kupasında Italyanın yıldızı olmaya aday Pepe yi koyar.Sol tarafa zorunlulukta Cassano çekilebilir bunun dışında o taraf için çok fazla aday var.O bölgeyi performanslar belirler ama ilk tercih Pirlo olacaktır.İleride oyun kurucu olarak Balotelli forvet ikilisi olarak Pazzini ve Gilardinho düşünebilir ama bana çok çok mantıksız geldi ve bence Prandelli bu sistemi seçmez.

EĞER OFANS OYNARSA ;4-5-1 sistemini oyuncuları dağıtarak kullanabilir veya 4-3-3 yapabilir.Ama bence saldıran bir Italya düşünürsek 4-5-1 en mantıklı tercih olacaktır.4-5-1 ile başlayan maç 4-2-3-1 e dönecektir.Burda De Rossi-Pirlo ileride ise Balotelli-Cassano-Pepe(Montolivo) üçlüsü olur ve tek forvet olarak ilk tercih Pazzini olacaktır ama duruma göre Gilardinho'da olabilir.Tabikide Macheda'yı unutmamak gerekir eğer Sir Alex ona gerekli şansı verir ve kendini gösterirse formayı kapabilir.

Grup C'de bulunan Italya'nın birincilik için rakibi oyuncuları gerçek potansiyellerini gösterirse Sırbistan olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder