29 Temmuz 2010 Perşembe

Serie A Incelemelerı = AS ROMA

Serie A Incelemelerinin ilk ayağı AS Roma.Bu seneye sağlam transferlerle girdiler ve bu sene Inter'in en büyük rakibi yine onlar.Ilk hazırlık maçlarını 31 Temmuzda Bordeauxla oynayacaklar.Çok iyi bir test olacak.Simplicio ve Adrianonun sisteme uyup uymadığını göreceğiz.

Taktik:Geçen sezon takımın kilit isimleri Vucinic,Pizarro ve De Rossi hala takımdalar ve seneye yerleri için en ufak bir endişe duymalarına bile gerek yok.Bu sene Adriano'nun takıma katılmasıyla sistem büyük ihtimalle değişecektir.Tottiye endeksli bir sistem muhtemel.3lü forvet veya 2li forvet olacaktır ki bence 2 li forvet en mantıklısı.Bence 4-4-2yi 4-2-2-2 ye çeviren bir sistemde oynamaları gayet mantıklı.

Kadro;Kadro açısından oldukça rahatlar.Kaleden başlarsak Julio Sergio geçen sezon gösterdiği performansla adeta yerini garantiledi.Arkasındaki Doni ve Lobont iyi kaleciler.

Defansta Mexes-Juan tandemi oldukça başarılı.Riise kanatlarda kullanılır.Inter'den Burdisso'yu istiyorlar gelirse defans dört dörtlük olur.Ama iyi alternatifler gerekli çünkü olası bir sakatlıkta yeterince alternatif yok.

Orta saha kusursuz diyebiliriz.Pizarro ve De Rossi'nin yeri garanti.Simplicio çok iyi bir transfer.Bahsettiğim 4-2-2-2 taktiğinde De Rossi ve Pizarro değişmez ikili olurlar önlerinde Totti ve Simplicio oynar.Alternatiflerde en az as oyuncular kadar iyi.Perotta,Brighi ve Menez bana güven veriyor.Taddei için aynı şeyi pek söyleyemem.

Forvet konusunda sıkıntıları yok.Vucinic ve Adriano değişmez ikili olurlar.Maça göre onlara Totti'de katılabilir.


Transferler : Söylenecek birşey yok.Bedelsiz olarak gerçekleştirilen iki süper transfer.Büyük ihtimalle Burdissoda bu takıma katılır.Defansa iki iyi alternatif gelirse transfere gerek kalmaz.

Ezeli Rakipler: Lazio bu sene ciddi anlamda suskun ve üstelik Kolarov gibi kilit bir oyuncuyu sattılar.Bresciano iyi bir transfer ama hiç bir türlü Romayı yakalayamazlar.


Hedefler:Roma artık şampiyonluk istiyor !Seneye hedefleri şampiyonluk olacaktır.

Seneye nasıl oynayacaklar ? :
Julio Sergio

Burdisso-Juan-Mexes-Riise

        Pizarro-De Rossi

        Simplicio-Totti

        Adriano-Vucinic

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder