7 Kasım 2009 Cumartesi

Calciopoli Oyunları #2





Yazımızın 2. bölümünde Juventus'u bu yazıdan ayrı tutup temiz(!) İnter'i inceleyeceğiz.Başlayalım:

1.Bölümde Oğul Moratti'nin intikamından söz etmiştik.2.Bölümde bakalım Oğul Moratti ne yapmış ? 2008'ın son aylarına gidelim:Tarih 20 Aralık 2008.Puan durumunda ilk 4 şöyle:


İnter:39
Juventus:33
Milan:30
Fiorentina:29

Yani görüldüğü gibi şimdiki gibi  devasa bir puan farkı yok,İlk 2'de İnter ve Juventus sürekli kazanıyorlar ve 17. haftaya geliyoruz herkes İnter artık uzun bir aradan sonra puan kaybedecek derken bakın ne oluyor:







Böyle bir pozisyon yaşanıyor ve 5 İnter'li oyuncunun ofsaytta olduğu bir pozisyon sonrasında Maicon 90'da golü atıyor ve nedense hakemler bu pozisyonu gör(e)miyor!Sonra Juventus üst üste aldığı mağlubiyetlerle yarıştan kopuyor.

Başka bir güne gidelim şimdide isterseniz baş kahraman Massimo Moratti,açıklamanın yapıldığı tarih 25 Haziran 2006 ve Moratti diyorki;
``İtalya`nın geçmişiyle hesaplaşması şart. Adalet tecelli etmelidir. Aksi taktirde İnter`i yurt dışına taşırım. Bunun yolunu aramayı düşünebilirim.Hiç kimse olanların üzerine sünger çekmeye kalkışmamalı. Şampiyonluk unvanı, temiz takımlara verilmeli. Sıralamada önde yer alan takımlar, o dereceyi haksız biçimde elde etmişlerse buna seyirci kalınmamalı. Bu dereceler ellerinden alınarak, sırada en temiz takım kim varsa şampiyonluk unvanı ona verilmelidir. Bu, kurallara riayet edenler için bir ödül olacaktır. Bunu yapmamak, herkesin suçlularla aynı kefeye konması demektir.``

İtalya Futbol Federasyonunu resmen tehdit ediyor Moratti,ve İnter'i yurtdışına taşıyarak İtalyan futbolunun değerinin düşüreceğini ima ediyor adeta,tabikide bu açıklamaların hedefleri Milan ve Juve,belkide yıllar önceki 9-1'lik mağlubiyetin ve yıllardır Milan'ın önde olduğu  ezeli rekabetin hıncını İtalya'dan çıkarmak istiyor ve istediği oluyor Moratti'nin,İnter aslanlar gibi (!) şampiyon ilan ediliyor.

Başka bir kişiye gidiyoruz bu sefer:Cezalı hakemlerden De Santis bu isim.İnter'in kendisine şike teklif ettiğini ve bu olayların arkasında Moratti'nin olduğunu söylüyor.Buyrun açıklamadan bir kısım:
`Soruşturmaların Moratti`nin baskısıyla yapıldığını duyduğumda çok fazla önemsemedim ama geçmişte başıma gelenleri gözönüne aldığımda olayın Moratti`nin başının altından çıkmış olması kaçınılmaz.

De Santis, 2002 yılında Inter yöneticilerin bazı maçların sonucu için kendisiniyle görüştüğünü ve bu telefon görüşmelerin Telecom İtalia tarafından ortaya  çıkarılabileceğini söyledi.

Ama çıkarılmadı ve hatta bu konu Juve'nin küme düşürülmesi kadar gündemde bile kalmadı.


Ve artık finale gelmek istiyorum,tabiki bu yazının finaline 3.sü olacak bu yazının,bu şike davasının bütün kulüplere zararı tam olarak 1 milyar euro evet yanlış duymadınız 1 milyar euro,peki neler var bu 1 milyar euronun içinde,Avrupa'ya gitmemek,televizyon yayın hakları ve reklam anlaşmalarıyla birlikte kulüp başına 250 milyon euro'luk bir zarar olmuş oldu.Ayrıca prestij kayıplarını saymıyorum bile serinin 3.yazısıyla çok geçmeden geri dönecek bu seri.

Calciopoli Oyunları






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder