7 Kasım 2009 Cumartesi

Calciopoli Oyunları



Bu resim ne alaka diyebilirsiniz,Vieri'nin son açıklamalarından sonra Calciopoli skandalını ele almak istedim.
Bildiğiniz gibi Juventus'un küme düşürülmesiyle,Milan,Lazio ve Fiorentina'nın puanlarının silinmesiyle,Milan'ın Berlusconi'nin kıyağıyla yırtmasıyla ve Juventus'un çöküş dönemine girmesiyle sonuçlanan bir skandal Calciopoli.

Şimdi aklıma şu sorular geliyor:

*Şikenin azı çoğumu olur?Niye cezaların arasında bu kadar uçurumlar var?
*Berlusconi Juventus'lu olsaydı,acaba şimdi Juve buralardamı olurdu?
*Niye İnter'in 14 yıllık kriz döneminin sonu ,Juventus'unh başlangıcına denk geliyor?
*Bu 14 yıllık kriz dönemi oğul Moratti'yi kızdırmış olabilir mi ?
*O dönemde Avrupa'ya gitmek için birçok şey yapacak kulupler varken niye sadece yıllardır İnter'e nal toplatan büyük kulüpler şike yaptı(!).
*Büyükler kötüde İnter sütten çıkmış ak kaşık mı ?

Kendimce cevaplarınıda verdim tabiki :

1-Şikenin azı çoğu olmayacağı gibi o dönemde bütün üstünlük Juve'de olduğu için belkide özellikle Juve Serie B'ye düşürülerek hem yıldız oyuncular takımı  terk etti,hemde belki 2-3 yıl daha toplanamayacak bir sürecin başlangıcı hazırlandı.

2-Yine söylediğim gibi şikenin azı çoğu olmaz,demekki oyunlar sadece İnternazionale tarafından planlanmamış.

3-Belkide en ilginci bu,1990-2004 arası 14 yıllık kriz döneminde İnter sadece üç UEFA Kupası ve neredeyse her kulvarda başarısızlıklar yaşadı o dönemde Juventus ise; 5 lig şampiyonluğu,2 İtalya Kupası,4 İtalya Süper Kupası,1 Şampiyonlar Ligi,2 UEFA Kupası,1 Süper Kupa ve 1 Kıtalararası kupa kazanıyor.Diğer rakipleri Milan ise;6 lig şampiyonluğu,1 İtalya Kupası,4 İtalya Süper Kupası,3 Şampiyonlar Ligi,3 Süper Kupa ve 1 Kıtalararası kupa kazanıp İnter sadece 3 UEFA Kupası kazanınca elbette elden birşey gelmiyor çünkü Moratti milyonlar saçıyor ama bakıyorki takımda iş yok belkide o da başka yöntemlerle işini halletmeye bakıyor.

4-Bu sorunun cevabı 3.sorunun son cümlesinde gizli.

5-İnter baktıki 14 yıldır elden birşey gelmiyor,hatta bazı sezonlar Avrupa'ya bile gidilemiyor,gidilse bile basit takımlara eleniliyor,önce güçlü rakipler saf dışı bırakıldı ve bu sayede 2 şampiyonluk alındı,2008'de rakipler toplanıyordu,2009'da hala o dönem bitmemişti,belki bu oyunlarla geleceğimizle bile oynandı,çünkü takım kurmak kolay iş değildir.


Benim fikirlerime göre bu kadar tesadüf biraz fazla olabilir,ve yazımı Christian Vieri'nin açıklamalarıyla bitiriyorum,yorum sizin;


Eski Interli forvet Christian Vieri, İtalya'da patlak veren şike skandalıyla ilgili konuştu. İtalyan oyuncunun iddiasına göre, skandalın ortaya çıkmasının arkasında Inter başkanı Massimo Moratti var.

Halen Inter ve telekomünikasyon şirketi Telecom Italya ile mahkemelik olan Vieri, Moratti'nin kendilerine bir belge imzalatarak bu telefon dinleme olaylarını kimseye söylemeyeceklerini garanti altına aldıklarını söyledi.

Firenze Viola'ya konuşan İtalyan oyuncu, "Bu belgeleri herkese göstermeye hazırım."dedi.

Şike skandalı sonrası Serie B'ye düşürülen Juventus'un yanı sıra Milan, Lazio ve Fiorentina'da ağır puan cezalarına tabi tutulmuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder